VS-WesternHorseTraining

by Verreth Shari

Video Gallery Add Video

 

 
Sort: Recent | Popular Grid List
 • Training Flint 4 jarige Quarter ruin na ...
  by shari.verreth on March 2, 2013 at 10:42 AM
  1895 Views - 0 Comments

  Even een blik van een verandering na 2 maand tijd.
  Dit paard gooide zijn hoofd in de lucht, wou altijd weglopen en kon geen ontspanning vinden. Dit is het resultaat na 2 maand training.

 • 4 jarige quarter ruin, leert de spin
  by shari.verreth on February 9, 2013 at 3:43 AM
  1442 Views - 1 Comment

  Dit is een trainingsvideo van het aanleren van de spin. Dit is dus nog geen afgewerkte spin. Wanneer ik dit paard in training heb gekregen hadden er al vele verschillende mensen met hem bezig geweest. Het paardje wist eigenlijk niet goed "hoe en wat". Als dit paard bij mij in training kwam, waren een paar problemen die me opvielen : hij wou altijd weglopen, was altijd gestressed (waardoor hij ook heel hard zweette), gooide zijn hoofd op en neer als een jojo, stak zijn hoofd in de lucht bij overgangen, schouders of ribbenkas geven zat er nog niet echt in, hij was kwaad als je je been achteruit legde voor zijn achterhand,... Na een maand training zijn deze werkpunten al heel wat verbeterd. Hier krijg je even een fractie van een training te zien, deze gaat net om de spin aanleren. Hij begint dus eindelijk zijn schouders mooi weg te zetten en begint stillaan het juiste pivot-been te gebruiken. Af en toe zwaait zijn achterhand nog uit, maar daar werken we aan. Het belangrijkste voor mij, tot nu toe, is dat hij met redelijke lichte hulpen al op zichzelf ronddraait. In het begin raakte hij ook heel veel zijn eigen benen vanvoor, wat nu ook al beter is. Dit door hem eerst een beetje zijwaarts te laten gaan, voor hij zijn schouders moet geven. Wanneer hij eindelijk zijn ritme heeft gevonden kunnen we de snelheid gaan opbouwen en zal de achterhand ook niet meer zo uitzwaaien. Dus een leuk trainingsfilmpje, waar de fouten en de correcties ook op te zien zijn. Dat is eens wat anders dan de filmpjes van spins van paarden die het al volledig kennen. Hopelijk kan ik jullie binnenkort een filmpje laten zien van de afgewerkte spin.

 • Macho 5 jarige haflinger ruin, basic tra...
  by shari.verreth on August 23, 2012 at 3:23 PM
  1294 Views - 0 Comments

  Nog heel beginnend en heel basis het oefenen op de rollback en de spin. We spreken hier over het echt begin aangezien dit nog maar na een maand is. Ook even in gedachte houden dat een haflinger niet echt gebouwd is hiervoor, dus hij doet dit zeer goed!!!

 • Forever 3 jaar na haar operatie en bijna...
  by shari.verreth on August 23, 2012 at 4:03 PM
  1230 Views - 0 Comments

  Even een blik hoever ik al stond met haar 3 jaar na haar operatie met een lange herstelperiode!!

 • Smart allereerste keer met neckrope rijd...
  by shari.verreth on July 26, 2014 at 4:38 PM
  1171 Views - 0 Comments

  Smart gaat de laatste tijd zeer goed vooruit, hij maakt dus goede vorderingen. Hij begint al goed te reageren op enkel de zit. Dus ik dacht, laat ik even eens op neckrope proberen. Alles gaat nog niet zoals het moet, maar daar kunnen we nog aan werken. Voor de eerste keer ziet het er niet slecht uit!

 • Smart 6 jaar, oefenen op spinnen
  by shari.verreth on May 28, 2015 at 11:09 AM
  1118 Views - 0 Comments

  Helaas is spinnen Smart niet zijn sterkste punt. Dit is voor hem het moeilijkste onderdeel om te leren. Hij is echt meer een stopper. Hij zal heel makkelijk voorwaarts proberen uit de spin te gaan en hij heeft de neiging om zijn neus erg vooruit te gaan steken. Alsook gaat hij heel makkelijk tegen het been hangen en is hij nogal lui om tempo op te pakken. We weten dus welke werkpunten we hebben. Ondertussen ziet het er dus zo uit...

 • 6 jarige quarter ruin, spin bosal
  by shari.verreth on July 26, 2014 at 4:36 PM
  1078 Views - 0 Comments

  We zien hier een 6 jarige quarter ruin die de spin uitvoert met bosal. Op het laatste wou ik even spinnen zonder teugels, wat best gaat, maar de teugels vlogen in het rond. Ik had dus de teugels even moeten vastbinden. Verder vind ik het er vrij netjes uitzien.

 • Smash 4 dagen oud
  by shari.verreth on February 9, 2013 at 3:05 AM
  1011 Views - 0 Comments

  Smash die zich rot amuseerd, nog maar 4 daagjes oud

 • Longeertraining + correctietraining aan ...
  by shari.verreth on September 13, 2016 at 6:44 AM
  972 Views - 0 Comments

  Hier zien we een sessie longeren + corrigen van fouten aan de longe. Het paard in kwestie wil steeds wegstuiven aan de longe en met zijn neus naar buiten lopen. Hier zie je hoe eraan gewerkt word.

 • Smart- rechtse galop voor behandeling
  by shari.verreth on April 29, 2012 at 5:17 PM
  887 Views - 0 Comments

  Hier zien we Smart in de rechtse galop voor zijn behandeling (zie "About my horses")

 • Smart - back up na zijn behandeling
  by shari.verreth on April 29, 2012 at 5:10 PM
  887 Views - 0 Comments

  We zien Smart hier een back up doen na zijn behandeling voor zijn achterbenen (zie "About my Horses). Hij reageerd heel goed op veel minder hulpen en hij gaat veel soepelder.

 • Forever Trail - vierkant
  by shari.verreth on April 29, 2012 at 5:19 PM
  871 Views - 0 Comments

  Hier zien we een onderdeel van de Trail. Namelijk het vierkant. De bedoeling is dat het paard 360° draait in het vierkant zonder de balken te raken. Dit op een rustig tempo wachtende op de hulpen van de ruiter. Of het paard nu op zijn voorhand draait of op de achterhand, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat het paard zijn voor- of achterhand wegzet als de ruiter het vraagt.


1 - 12 of 82 Videos